Eργαστήριο παραγωγής παραδοσιακού γιαουρτιού «οικογένεια ΗΛΙΟΥ»

Το εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακού γιαουρτιού «οικογένεια ΗΛΙΟΥ» παρέχει τη δυνατότητα σε μαθητές δημοτικού να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν βιωματικά σε διαδικασία προσομοίωσης της παραγωγής πρόβειου γιαουρτιού

με στόχο τη γνωριμία με τη θρεπτική αξία του προϊόντος,

τη παραγωγική διαδικασία αλλά και την αξία των τοπικών προϊόντων.

Το πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων ή των εργαστηρίων δεξιοτήτων

που πραγματοποιούνται στα σχολεία σχετικά

 Με την αγωγή υγείας (διατροφικές συνήθειες, μεσογειακή διατροφή, υγιεινό πρωινό κ.α.)

 Με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης (βιώσιμη κατανάλωση και μέθοδοι παραγωγής, διαχείριση φυσικών πόρων, κτηνοτροφία, σχέση οικονομίας και τοπικού προϊόντος κ.α.)

 Με πολιτιστικά θέματα (τα επαγγέλματα του παρελθόντος που τείνουν να εκλείψουν, παραδοσιακές και σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής κ.α.)

Η βιωματική αυτή δράση μπορεί να λειτουργήσει σαν επίσκεψη ή έρευνα πεδίου,

θα παραχωρηθεί συνέντευξη στους μαθητές από τους παραγωγούς του γιαουρτιού, θα αξιολογήσουν τη γνώση και την εμπειρία τους μέσα από τα

φύλλα εργασίας που θα παραδοθούν στον/ην υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό μετά το τέλος της επίσκεψης.

Το πρόγραμμα με τίτλο : «Από το γάλα στο γιαούρτι» πραγματοποιείται στο εργαστήριο της επιχείρησης στο Ναύπλιο, στην οδό Άργους 35-37,

η διάρκεια του είναι μία ώρα και το κόστος συμμετοχής είναι 3 ευρώ ανά μαθητή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΛΕΝΗ ΗΛΙΟΥ

2752021027

6945066878

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *