Ψαρονέφι παγιάρ με πουρέ γλυκοπατάτας
Συστατικά για το ψαρονέφρι παγιάρ
- 2 φιλέτα χοιρινό ψαρονέφρι
- 4 κ.τ.σ κρέμα βαλσάμικο
- 2 τομάτες ή τοματινια
- 2 τμχ φρέσκια μοτσαρέλα
- Ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
- 3-4 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3 εκατοστών το κάθε ένα
- 50 ml γάλα
- 50 ml χυμό πορτοκαλί
- 2 κ.τ.σ βούτυρο
- 2 κ.τ.σ τζίντζερ (χυμό)
Η συνταγή για το ψαρονέφρι:
Παγιαρ (Paillard) σημαίνει φιλέτο χοιρινό η Μοσχαρίσιο, ανοιγμένο στα τρία και μετά χτυπημένο ανάμεσα σε μεμβράνες για να γίνει όσο το δυνατό πιο λεπτά και έτσι να ψηθεί γρήγορα και να παραμείνει ζουμερό.
- Το μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι.
- Το βάζουμε σε μια σακούλα και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
- Την επομένη το ψήνουμε σε μαντεμένια σχάρα που είναι προθερμασμένη αρκετή ώρα πριν και σε άψιλη θερμοκρασία.
- Ψήνουμε από κάθε πλευρά 3 λεπτά
- Το πασαλείφουμε με ένα πινέλο με λίγη κρεμά Βαλσάμικου.
- Το γεμίζουμε με ροκά, ντομάτα και μια φρέσκια μοτσαρέλα μπουράτα.
- Το διπλώνουμε σφιχτά και το κόβουμε διαγώνια στη μέση.
Η συνταγή για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τις πατάτες με αλατισμένο νερό, όταν πάρει βράση, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι, για περίπου 20 λεπτά.
- Σουρώνουμε τις γλυκοπατάτες.
- Τις βάζουμε έτσι όπως είναι ζεστές σε επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιούμε.
- Τέλος δοκιμάσετε και αλατοπιπερώσετε τον πούρε.
ΠΗΓΗ-https://petros-syrigos.com/