ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Ψαρονέφι παγιάρ με πουρέ γλυκοπατάτας

Συστατικά για το ψαρονέφρι παγιάρ

  • 2 φιλέτα χοιρινό ψαρονέφρι
  • 4 κ.τ.σ κρέμα βαλσάμικο
  • 2 τομάτες ή τοματινια
  • 2 τμχ φρέσκια μοτσαρέλα
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τον πουρέ γλυκοπατάτας:

  • 3-4 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3 εκατοστών το κάθε ένα
  • 50 ml γάλα
  • 50 ml χυμό πορτοκαλί
  • 2 κ.τ.σ βούτυρο
  • 2 κ.τ.σ τζίντζερ (χυμό)

Η συνταγή για το ψαρονέφρι:

Παγιαρ (Paillard) σημαίνει φιλέτο χοιρινό η Μοσχαρίσιο, ανοιγμένο στα τρία και μετά χτυπημένο ανάμεσα σε μεμβράνες για να γίνει όσο το δυνατό πιο λεπτά και έτσι να ψηθεί γρήγορα και να παραμείνει ζουμερό.

  1. Το μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι.
  2. Το βάζουμε σε μια σακούλα και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
  3. Την επομένη το ψήνουμε σε μαντεμένια σχάρα που είναι προθερμασμένη αρκετή ώρα πριν και σε άψιλη θερμοκρασία.
  4. Ψήνουμε από κάθε πλευρά 3 λεπτά
  5. Το πασαλείφουμε με ένα πινέλο με λίγη κρεμά Βαλσάμικου.
  6. Το γεμίζουμε με ροκά, ντομάτα και μια φρέσκια μοτσαρέλα μπουράτα.
  7. Το διπλώνουμε σφιχτά και το κόβουμε διαγώνια στη μέση.

Η συνταγή για τον πουρέ γλυκοπατάτας:

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τις πατάτες με αλατισμένο νερό, όταν πάρει βράση, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι, για περίπου 20 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τις γλυκοπατάτες.
  • Τις βάζουμε έτσι όπως είναι ζεστές σε επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιούμε.
  • Τέλος δοκιμάσετε και αλατοπιπερώσετε τον πούρε.

ΠΗΓΗ-https://petros-syrigos.com/

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *